top of page
Etsi
  • Writer's pictureStarbooster Design

Sisusta viherkasveilla

Viherkasvit ovat tällä hetkellä sisustustrendien huipulla, mutta samaan aikaan ne ovat aina muodissa! Poimi helpot vinkit vihersisustukseen!


Suosi rehevyyttä.

Yksi pieni kasvi näyttää isossa tilassa helposti yksinäiseltä ja hylätyltä, joten parempi on asetella useampi kasvi samaan ryhmään, pöydälle tai huoneen nurkkaan jopa viidakkomaiseksi kokonaisuudeksi, sillä joukossa on voimaa!Erilaiset kasvit tekevät kokonaisuudesta mielenkiintoisen.

Kerää samaan ryhmään korkeita ja matalia, siroja ja rotevia kasveja, pyöreitä ja pitkulaisia lehtimuotoja. Muista kuitenkin huomioida kasvien samanlaiset kasvupaikkavaatimukset mm. valon suhteen.Asettele kasveja eri tasoille.

Vaikka kasvisi olisivat vielä pieniä, niin saat asetelmaasi mielenkiintoisia korkeuseroja istuttamalla kasvit eri korkuisiin ruukkuihin tai asettelemalla ruukkuja eri tasoille, vaikka erilaisten korokkeiden päälle.Aina on tilaa ylöspäin.

Jos ikkunalautoja ei löydy, tai muuten lattia- ja pöytätila on jo täytetty, niin onneksi aina viherkasveja voi myös ripustaa ylös amppeleihin. Erityisesti tällä hetkellä trendikkääseen boheemiin sisustustyyliin erilaiset solmitut ja punotut amppelit sopivat täydellisesti.Jos on pakko valita vain yksi kasvi, valitse mahdollisimman iso.

Vaikka useat erilaiset kasvit yhdessä ovat tavoittelemisen arvoisia rehevän kokonaisuuden aikaansaamiseksi, joskus voi on tilanne, että on pakko valita vain yksi kasvi huoneeseen. Kuten huonekalujenkin kohdalla, mitä isommasta tilasta on kyse, myös viherkasvin pitää olla riittävän iso, mieluiten niin iso, kuin kaupasta löytyy!Viherseinien sisäilmahyödyt.

Viherkasvit puhdistavat tunnetusti sisäilmaa, joten kokonaisena viherseinänä niiden ilmaa puhdistava vaikutus on huipussaan. Ilmanpuhdistimen lisäksi tällainen viherkaluste voi olla myös ilmankostutin ja akustinen elementti, sen lisäksi että luonnon ja kasvien näkemisellä on myös stressiä vähentävä vaikutus.Kuvat: Milla Suominen, Starbooster Design

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page