top of page
 • Sisustussuunnittelu on sikakallista
  – Mutta kuinka kallista onkaan tehdä harhaostoksia? Yleisin ongelma kotien sisustuksessa on, että hankitaan tilan kokoon nähden aivan liian isoja huonekaluja, jotka kannetaan ensin kotiin ja sitten palautetaan liikkeeseen, sen sijaan, että sisustussuunnittelussa varmistettaisiin kerralla oikeat huonekalujen mitoitukset, jotta tila myös pysyy toiminnallisena. Toinen yleinen ongelma on, että seinät maalataan ihanalla maalisävyllä, joka osoittautuukin tosielämässä isona pintana aivan liian tummaksi tai muuten vääränsävyiseksi, ja se on pakko maalata uudestaan. Ja maalit ne vasta maksavatkin! Hyvällä sisustussuunnittelussa tämäkin ongelma olisi voitu välttää kokeilemalla tietokoneen 3D-mallinnuksessa helposti eri sävyjä ja maalata seinät sitten kerralla oikean värisiksi. 

 • Miksi suunnittelutyöstä pitää maksaa, kun se keittiömyyjilläkin on ilmaista?
  – Tämä kuuluu sarjaan ”ilmaisia lounaita ei ole”. Eli keittiömyyjät ottavat kyllä suunnittelutyöhön käyttämänsä ajan huomioon kalusteiden kokonaishinnoittelussa. Lisäksi usein eri keittiökalustetoimittajien tarjouksia on vaikea vertailla keskenään, joten teettämällä ensin yleisen keittiösuunnitelman tätä ongelmaa ei enää ole. 

 • Kuunteleeko se suunnittelija toiveitani lainkaan vai jyrääkö hän vaan oman trendivisionsa läpi?
  – Kyllä kuuntelee. Ja tarkalla korvalla kuunteleekin. Onnistuneen muutosprojektin alkajaisiksi suunnittelija haastattelee asiakasta tämän toiveista ja ajatuksista ja tekee tämän pohjalta keskinäisen ymmärryksen varmistamiseksi alustavan tyyliehdotuksen, moodboardin, jota asiakas pääsee kommentoimaan. Ja vasta tämän hyväksytyn moodboardin pohjalta suunnittelija tekee tarkemman sisustussuunnitelman. Jokainen suunnitelma tehdään siis asiakkaan toiveista käsin, jotta lopputulos vastaa hänen omaa unelmaansa, ei suunnittelijan. 

 • Entä jos haluaisin pitää sisustuksessani mummolta perityn rakkaan vanhan lipaston/kaapin/pöydän tmv., onnistuuko se?
  – Kyllä onnistuu. Sisustussuunnittelija ottaa aina huomioon asiakkaalle tärkeät sisustukseen kuuluvat huonekalut tai esineet, joilla on merkittävä paikka asiakkaan sydämessä, niin että niille löytyisi arvoisensa paikka myös uudessa sisustuksessa. 

 • Maalit haisee!
  – Pääasiassa sisätiloissa käytetään nykyään vesiohenteisia maaleja, jotka haisevat paljon vähemmän kuin vanhat liuotinpohjaiset maalit. Useilla maaleilla on myös emissiovapaudesta kertoa M1-merkki, eli kuivuttuaan maalipinnoista ei haihdu mitään allergeeneja. Kesken esim. makuuhuoneen maalaustöiden on kuitenkin suositeltavaa nukkua yönsä jossain muussa kuin maalattavassa tilassa, kunnes maalaustyöt on suoritettu loppuun, sillä kyllä ne maalit aina jonkin verran märkänä haisevat.

Sisustussuunnitteluun liittyy erilaisia uskomuksia, joille Starbooster haluaa antaa kyytiä

Mietityttääkö vielä jokin asia?
bottom of page